Fizessek……, ne fizessek…

A pénz, az örökös probléma..

Kezdőként nagyon nehéz elindulni azon a rögös úton, ami a vállalkozást jelenti.
Sokan sajnos azért kényszerülnek maguk ura lenni, mert nincs más megoldás.
Jobb helyzetben van az, aki előbb tervezget, számolgat, nézelődik, gyűjtöget és úgy indul neki céljai megvalósításának. Ha ügyes vagy, vagy voltál és megfelelő anyagi háttérrel indulsz, még akkor is előfordulhat az az eset, amikor mérlegelned kell, fontossági sorrendet kell felállítanod, mit, milyen sorrendben fizess ki.


A könyvelőnek természetesen nincs beleszólása pénzügyeidbe, nem fog turkálni a zsebeidben, hogy hová költöd a pénzedet, mit fizetsz ki, és mit nem. Csak megmondja, milyen adókat, járulékokat kell fizetned.


Azt is tudom, hogy ma hogyan hergelik egymást az emberek. Mondják sokan, én nem fizetek adót, majd ha a nagyok fizetnek, úgysem tudnak velem semmit tenni, stb. stb. Meg azt is, hogy majd ha jut, majd később, nem sürgős, nem fontos, stb.
Tudom, sok ember szemében nem számít igazán pozitív tulajdonságnak az, ha fizeted az adódat, járulékodat rendszeresen, viszonylag időben. Szerintem ebben a dologban csak a saját józan eszedre hallgass.

Gondold végig hogy milyen távra tervezed a vállalkozásodat. Szeretnél e hosszú távon megélni belőle. Mikor vagy nyugodt?

Nem foglak rábeszélni hogy fizess rendszeresen.

Elég nehéz fizetni akkor is, ha nem beszélünk többről, “csak” 75 ezer forintról. Sokat kell dolgozni érte. Jaj, most nincs pénzem, majd a következő hónapban. 150 ezer forintot még nehezebb lesz a következő hónapban rendezni. Majd részletekben, majd többször is fogok fizetgetni hó közben, ha érkezik egy kis pénzem, ha félre tudok rakni egy keveset. 225 ezer forint, húúúú, ez már egy kicsit soknak tűnik. Hogyan tovább??

Csak gondold át, és tégy saját belátásod szerint. 

Comments are closed.